Jak się odżywiać podczas terapii marihuaną medyczną?
Zastosowanie marihuany medycznej w terapii różnych schorzeń staje się coraz bardziej popularne. Aby jednak … Czytaj dalej
Dodatki do żywności – co powinieneś wiedzieć?
Dodatki do żywności to substancje dodawane do żywności w określonych celach. Nie są one … Czytaj dalej
Truskawki – właściwości i zalecane spożycie
Truskawki są bogatym źródłem witaminy C, manganu i potasu. Zawierają największe stężenie przeciwutleniaczy zwanych … Czytaj dalej
Jak kontrolować białko w diecie?
Nadmierne spożycie białka może mieć negatywne skutki, zwłaszcza na funkcję nerek, metabolizm kości i … Czytaj dalej
Czy orzechy są zdrowe?
Regularne jedzenie orzechów może być całkiem korzystne dla twojego zdrowia. Orzechy i oleje z … Czytaj dalej
Jakie właściwości ma burak?
Burak to czerwone, korzeniowe warzywo, które należy do tej samej rodziny co boćwina szwajcarska … Czytaj dalej
Jakie witaminy i wartości odżywcze ma pomarańcza?
Pomarańcze są doskonałym źródłem witaminy C, przeciwutleniaczy i błonnika pokarmowego. Są również dobrym źródłem … Czytaj dalej
Jakie są wartości odżywcze grzybów?
Grzyby są wszechstronnym i niedrogim źródłem białka. W zależności od odmiany grzyby składaja się … Czytaj dalej
Jakie wartości odżywcze ma soja?
Najczęściej spożywane są: żółta soja, zielona soja i czarna soja. Te rodzaje soi mają … Czytaj dalej